• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Farfetch wordt geconfronteerd met een verzoek tot liquidatie van investeerders

Farfetch wordt geconfronteerd met een verzoek tot liquidatie van investeerders

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Image: Farfetch

Enkele dagen nadat Coupang de overname van de Britse e-tailer afrondde, wordt Farfetch volgens een nieuw rapport geconfronteerd met een verzoek tot liquidatie van ontevreden aandeelhouders. Zij beweren dat de oprichter, José Neves, “de waarde van het bedrijf heeft vernietigd” om de reddingsdeal door te drukken.

Dit wordt gemeld door de Britse krant The Telegraph, die zegt dat de groep schuldeisers 400 miljoen dollar van Farfetch tegoed had, een bedrag dat mogelijk teniet zou worden gedaan door de overname.

Naar verluidt hebben de aandeelhouders een verzoek tot liquidatie ingediend op de Kaaimaneilanden, waarin ze beweren dat er sprake is van “ernstige tekortkomingen” in het bestuur van het bedrijf en het Farfetch management verwijten “ongerechtvaardigde waardevernietigende stappen” te hebben genomen.

In het licht van deze beweringen heeft de groep nu om de benoeming van een curator gevraagd, meldde het medium, evenals om een onderzoek naar het gedrag van Neves, die ze ervan beschuldigden een akkoord te hebben gesloten om het bedrijf van de hand te doen in ruil voor een aanblijvende positie aan het roer, "ten koste van het bedrijf en zijn belanghebbenden".

De druk van de investeerders kwam eind januari aanvankelijk tot een hoogtepunt, dagen voordat het Zuid-Koreaanse Coupang de overname van Farfetch afrondde ter waarde van 500 miljoen dollar, een deal die de groep een "noodlijdende verkoop" noemde en die slechts vier maanden nadat het bedrijf een liquiditeit van meer dan 800 miljoen dollar had gerapporteerd, plaatsvond.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

Farfetch