• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Flink verlies voor Purdey als gevolg van faillissement

Flink verlies voor Purdey als gevolg van faillissement

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Purdey heeft flink geleden onder het faillissement van voormalig moederbedrijf Brova begin vorig jaar. In fiscaal jaar 2016 heeft de Nederlandse modeketen een verlies van 3 miljoen euro genoteerd, blijkt uit het recent gepubliceerde jaarverslag.

Het miljoenenverlies werd veroorzaakt door de eenmalige last van 3,8 miljoen euro voor de afwikkeling van het faillissement van Brova, dat destijds al enkele jaren rode cijfers schreef. Purdey rapporteerde in 2015 nog een winst van 6.000 euro en een gestegen omzet naar 15,4 miljoen euro. Zonder de recente kosten zou de keten het afgelopen jaar ook zwarte cijfers hebben geschreven.

Hoewel het verlies van het eigen vermogen af wordt gehaald, is de toekomst van de retailer niet in gevaar. Het eigen vermogen bedroeg in 2015 2,9 miljoen euro.

Purdey werd vorig jaar als enige Brova-dochter niet failliet verklaard. Houtbrox en Duthler maakten een doorstart, terwijl Purdey voor 1,1 miljoen euro werd verkocht aan een groep investeerders. Aanvankelijk zou de moderetailer eigendom worden van Witteveen-moederbedrijf O&C Investments, maar die verkoop werd op het laatste moment ongedaan gemaakt. Purdey telt momenteel 22 winkels.

Beeld: Purdey Facebook

Brova
Purdey