De definitieve jaarcijfers over 2019 van modegroep FNG NV laten nog even op zich wachten. Het bedrijf zou de cijfers in juli publiceren, maar stelt de publicatie uit naar augustus, zo laat het in een persbericht weten. De auditwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen door de financieel onzekere situatie waarin de groep zich op dit moment bevindt.

“De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering, heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van de auditwerkzaamheden, waardoor het jaarlijks financieel verslag met geauditeerde cijfers niet openbaar zal kunnen worden gemaakt in juli 2020,” zo staat in het persbericht vermeld. De groep zegt “alles in het werk (te stellen) om zo spoedig mogelijk geauditeerde jaarcijfers en het jaarlijks financieel verslag bekend te maken.”

De voorlopige jaarcijfers over het boekjaar 2019 werden op 11 juni vrijgegeven. Ook die cijfers verschenen later dan gepland, volgens het bedrijf wegens praktische belemmeringen gerelateerd aan de coronapandemie. Een andere oorzaak voor de vertraging waren vragen van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) met betrekking tot de financiële informatie van FNG. De beurswaakhond zette vraagtekens bij een reeks transacties van het bedrijf in 2018. In mei startte FSMA een onderzoek naar FNG. Volgens de organisatie zijn er aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie door het vorige bedrijfsmanagement. Het onderzoek loopt nog steeds.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN