• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Forever 21 en Amazon geïnteresseerd in American Apparel’

‘Forever 21 en Amazon geïnteresseerd in American Apparel’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Internetgigant Amazon en kledingketen Forever 21 hebben interesse in de overname van het failliete American Apparel. Dat melden bronnen tegenover Reuters. Ook kledingmerk Next Level en licentiehouder Authentic Brands Group zouden een oogje hebben op de modeketen.

Sinds American Apparel in november voor de tweede keer in een jaar faillissement aanvroeg vanwege financiële problemen, voeren het bedrijf en financieel adviseurs gesprekken over mogelijke overnames. Daaruit is al naar voren gekomen dat de Canadese fabrikant Gildan Active Wear Inc. de intellectuele eigendommen van het in Los Angeles gevestigde modemerk voor 66 miljoen euro wil overnemen. Het concern heeft echter geen interesse in de ruim honderd American Apparel-winkels.

De deadline voor het uitbrengen van een bod is aanstaande vrijdag. Mocht Amazon het bod van Gildan overtreffen, is dat een nieuwe, grote stap voor de e-tailer op de kledingmarkt. Begin vorig jaar lanceerde het bedrijf al een aantal eigen kledingcollecties.

American Apparel sloot na het aanvragen van het faillissement twee weken geleden al twaalf van haar dertien Britse filialen. Het bedrijf is ook van plan een aantal retaillocaties in de Verenigde Staten dicht te doen.

Beeld: American Apparel in Oxford Street, door FashionUnited

American Apparel