• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gered: Men at Work maakt doorstart

Gered: Men at Work maakt doorstart

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Men at Work is gered door Victory & Dreams Holding, het moederbedrijf van onder andere Miller&Monroe en Witteveen Mode. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Eerder werd door de curator in het faillissement al bekend gemaakt dat een doorstart gerealiseerd moest worden op korte termijn, omdat de winkels anders op 1 augustus de deuren zouden sluiten.

“Het is de bedoeling van de nieuwe eigenaar om met zoveel mogelijk vestigingen verder te gaan en de werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers te behouden,” aldus het bericht. Voorafgaand aan het faillissement had Men at Work B.V. 27 winkels, hiervan zijn er nog 19 in bedrijf. “Hoeveel winkels er uiteindelijk openblijven, hangt onder andere af van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden en de leveranciers,” aldus het bericht. Winkels die in elk geval op dit moment openblijven zijn de winkels in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Den Bosch, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Sneek en Utrecht Hoog Catherijne. Met ingang van vandaag kunnen klanten ook weer Men at Work-cadeaubonnen inleveren, aldus het bericht. Klanten die online besteld hadden voor het faillissement, maar geen producten hebben gekregen, kunnen na de heropening weer iets nieuws uitzoeken. De webshop zal in de loop van oktober weer live gaan.

“Met de nieuwe eigenaar is een overeenkomst gesloten voor alle voorraden, inventaris, intellectueel eigendom en alle lopende contracten. Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren,” aldus curator Evert Baart. “De overname van Men at Work is een mooie uitbreiding van onze locaties. Daarbij zien we ook goede kansen voor synergie,” aldus Philippe Hes, bestuurder van Victory & Dreams Holding in het bericht. “Zo zullen op termijn de eigen merken van Men at Work als Airdate, OTR en 8MM ook in de Miller&Monroe-winkels verkocht gaan worden. We zullen Men at Work als shop-in-shop in onze winkels gaan presenteren.”

Men at Work gered door moederbedrijf Witteveen en Miller&Monroe

Men at Work werk eind juni failliet verklaard. In eerste instantie ging dit alleen op voor de Nederlandse filialen, maar later werd ook het faillissements voor de Belgische tak aangevraagd. Vorige week werd door de curator in het eerste faillissementsverslag gemeld dat er zes geïnteresseerden waren voor een doorstart van Men at Work. Mocht een doorstart niet gerealiseerd worden, dan zouden de winkels per 1 augustus hun deuren sluiten.

Victory&Dreams Holding is het moederbedrijf van Miller&Monroe en Witteveen Mode. Vorig jaar nam het bedrijf 80 voormalige Charles Vögele-winkels over en implementeerde daar de nieuwe formule Miller&Monroe. Niet veel later nam het ook Witteveen Mode over en verwerkte het merk in de Miller&Monroe-vestigingen.

Beeld: Men at Work Facebook

Men At Work
Miller & Monroe
Victory & Dreams
Victory & Dreams Holding
Vidrea Retail
Witteveen Mode