• Home
  • Nieuws
  • Business
  • GrandVision stoot Chileense tak af

GrandVision stoot Chileense tak af

Door Nora Veerman

12 apr. 2021

Business

Optiekgroep GrandVision, het moederbedrijf van Pearle en Eyewish, verkoopt zijn Chileense tak met de naam Rotter y Kraus. Dit was een voorwaarde van de Chileense marktauthoriteiten om de overname van GrandVision door het brillenconcern EssilorLuxottica goed te keuren, zo blijkt uit een persbericht van Grandvision.

GrandVision verkoopt Rotter y Kraus aan HAL, de investeringsmaatschappij die nu nog eigenaar is van GrandVision. De verkoop wordt afgerond op het moment dat de overname van GrandVision door EssilorLuxottica voltooid is.

Inmiddels hebben naast Chili ook Brazilië, Colombia, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten hun akkoord gegeven voor de overname van GrandVision door EssilorLuxottica, evenals de EU - al hingen daar wel strenge voorwaarden aan de beslissing, waaronder de verkoop van Eyewish. Van Turkije is nog geen bevestiging gekomen, zo meldt GrandVision.

De overname van GrandVision door EssilorLuxottica gaat niet van een leien dakje. De twee partijen ontmoetten elkaar het afgelopen jaar al meer dan eens in de rechtszaal. Toch lijken beide partijen de overname te willen voortzetten.

Beeld: Scott van Daalen via Unsplash

EssilorLuxottica
Eyewish
GrandVision
Pearle
Rotter y Kraus