• Home
  • Nieuws
  • Business
  • H&M Group investeert in Zweeds technologiebedrijf Avassa

H&M Group investeert in Zweeds technologiebedrijf Avassa

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

H&M-winkel in de wijk Harajuku in Tokio ter illustratie. Credits: H&M.

Het Zweedse technologiebedrijf Avassa sluit een nieuwe financieringsronde af met H&M Group Ventures, de investeringsafdeling van H&M, als strategische investeerder. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de computersystemen van de H&M-winkels beter en moderner worden, zo meldt een persbericht. De exacte financiële details van de investering zijn nog onbekend.

Avassa biedt een dienst aan die 'Platform as a Service' (PaaS) heet. Dit helpt bedrijven om hun IT-applicaties en -systemen beter te beheren. Door gebruik te maken van deze dienst kunnen bedrijven nieuwe en innovatieve applicaties efficiënt beheren en betrouwbare systemen opzetten die ook zonder internet blijven werken. Dit zorgt ervoor dat de beveiliging in winkels beter is en dat technologische ideeën sneller worden uitgevoerd.

Fredrik Lundberg, CEO en medeoprichter van Avassa, zegt: “We zijn vereerd dat H&M Group zich als investeerder aansluit. Deze investering toont de inzet van H&M Group voor een nieuwe generatie veilige en innovatieve winkeltechnologie. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze bestaande investeerders terwijl we groeien.”

Katharina Gromotka, Investment Manager bij H&M Group Ventures, voegt toe: “We zijn blij om onze samenwerking met Avassa te versterken. Hun platform is essentieel voor het verbeteren van onze mogelijkheden op het gebied van edge computing binnen de H&M Group.”

Lees ook:
Avassa
H&M Group
Technologie