• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hoe het Nederlandse label JcSophie de Duitse markt verovert

Hoe het Nederlandse label JcSophie de Duitse markt verovert

Door Weixin Zha

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

JcSophie is de afgelopen twee jaar flink gegroeid in de Duitse modemarkt. Dat is vrij geruisloos gegaan, bijna net zo stilletjes als de collectie is tussen de felle prints in de omringende stands op modevakbeurs Modefabriek. Nu wil het Nederlandse damesmodelabel uitbreiden in Zwitserland en Zweden.

In het herfst-/winterseizoen 2014 kwam JcSophie als zelfstandig merk terug op de markt en twee jaar geleden begon het label met nieuwe agenten de Duitse modemarkt te betreden. In Duitsland is het succesvol met zijn eenvoudige ontwerpen. JcSophie heeft nu ongeveer 600 verkooppunten, waarvan 300 in Duitsland en 45 in Oostenrijk.

Zachte kleuren en kleine prints

Waarom is het label tot nu toe zo goed aangekomen in Duitsland? "We gebruiken zachte kleuren, die niet te luid zijn, en kleine prints. Duitsers houden ook van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose en linnen," legt eigenaar Joannette van der Mark haar formule uit tijdens de Amsterdamse Modefabriek in juli.

Beeld: JcSophie bij Modefabriek | FashionUnited

Tijdens de Modefabriek presenteerde JcSophie haar lente 2020 collectie als een regenboog van pasteltinten. Het label biedt vier collecties per jaar aan, de lente- en herfstcollecties bestaan uit 180 artikelen inclusief kleurvariaties; de zomer en wintercollecties tellen 90 items. De verkoopprijs van de meeste kledingstukken ligt tussen 49,90 en 149,90 euro, jassen zijn iets hoger geprijsd.

De combinatie van prijs en draagcomfort door natuurlijke materialen en het ongecompliceerde design in combinatie met geraffineerde details onderscheiden de kleding van JcSophie. Die kledingstukken zien eruit als trouwe, alledaagse keuzes temidden van de steeds gewaagdere prints en kleuren van de afgelopen seizoenen. "Onze kleren zijn eenvoudig, maar altijd met een twist," zei Van der Mark. "We doen simpelweg wat we liefhebben."

JcSophie is gevestigd in Doorn en heeft verkooppunten in Nederland, Belgie, Duitsland en Oostenrijk.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.de.

Beeld: JcSophie herfst/winter 2019

JcSophie
joannette van der mark