• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Hudson’s Bay bekijkt strategische opties na druk aandeelhouder’

‘Hudson’s Bay bekijkt strategische opties na druk aandeelhouder’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Hudson’s Bay werd enkele weken geleden onder druk gezet door een aandeelhouder om vastgoed te verkopen en zich terug te trekken uit Europa. Nu zou het Canadese bedrijf verschillende strategische opties bekijken, zo melden bronnen aan Reuters.

Hudson’s Bay zou overwegen om zich terug te trekken van de beurs en vastgoed te verkopen, zoals de aandeelhouder had geëist. Wanneer geen gehoor werd gegeven aan de eis van de aandeelhouder, Jonathan Litt, zouden juridische stappen volgen.

Investeerder Jonathan Litt van het bedrijf Land en Buildings schreef begin augustus een brief naar het bedrijf met de eis om het bedrijf te privatiseren en vastgoed te verkopen. Daarnaast schreef Litt dat Hudson’s Bay zich terug moest trekken uit Europa en de winkelactiviteiten moet inkrimpen. Volgens Litt zou dit meer waarde creëren voor de aandeelhouders.

Destijds reageerde CEO Jerry Storch dat de toewijding aan de investeringen in Europa ‘sterker dan ooit is’. Op 5 september opent Hudson’s Bay de eerste winkel in Amsterdam, twee dagen later volgen ook de filialen in Rotterdam en Den Haag. De weken daarna volgen nog zeven vestigingen waardoor het totaal op tien uitkomt.

Hudson's Bay