• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay Company wordt van de beurs gehaald

Hudson’s Bay Company wordt van de beurs gehaald

Door Caitlyn Terra

21 okt 2019

Hudson’s Bay Company, het moederbedrijf van onder andere de Nederlandse tak van het bedrijf, wordt van de beurs gehaald. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De aandelen worden teruggekocht voor 10,30 Canadese dollar (7 euro), aldus het bericht.

Hudson’s Bay Company bekijkt al enige tijd de opties voor het bedrijf. Op 7 juni kreeg het bedrijf een voorstel van een groep aandeelhouders om het bedrijf weer te privatiseren. Een speciale commissie werd ingesteld om de optie te onderzoeken. “De commissie is positief dat deze transactie het beste pad is voor HBC en de minderheid aandeelhouders,” aldus David Leith, voorzitter van de commissie, in het persbericht.

Eind augustus werd duidelijk dat Hudson’s Bay Company eind dit jaar de deuren sluit van de Nederlandse winkels van Hudson’s Bay. Hoe het bedrijf verder zal gaan in Nederland is nog even afwachten. Het bedrijf heeft namelijk voor veel van de panden een exploitatieplicht. Zo werden de panden van Saks OFF 5th, een zusje van Hudson’s Bay, eerder al gevuld met een outlet van Hudson’s Bay.

Hudson’s Bay
Hudson’s Bay Company