• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay heeft meerdere V&D-panden op het oog

Hudson’s Bay heeft meerdere V&D-panden op het oog

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay is van plan zich te vestigigen in meerdere V&D-panden in steden met minstens 100.000 inwoners. Zo wil het bedrijf warenhuizen openen in Rotterdam, Dordrecht en Amstelveen, meldt RTV Rijnmond.

Volgens de regionale omroep is de belangstelling concreet, maar verlopen de onderhandelingen stroef. Het winkelbedrijf, eigenaar van warenhuizen Saks Fifth Avenue, Galeria Kaufhof en Galeria Inno, zou het filiaal in Dordrecht al drie keer hebben bekeken. Ook is Hudson’s Bay in gesprek met de eigenaren van het V&D-pand in het centrum van Amstelveen en de vestiging in Rotterdam, maar een concrete overeenkomst is nog niet gesloten. Eerder werd al bekend dat de warenhuisketen aast op het voormalige V&D-pand aan het Rokin in Amsterdam, waarin het luxe warenhuis Haussmann zich eigenlijk zou gaan vestigen.

Hudson’s Bay maakte eerder deze week bekend de omzet en winst afgelopen jaar flink vergroot te hebben. Over het boekjaar, dat eind januari afliep, hield het warenhuisbedrijf 387 miljoen Canadese dollars (259,9 miljoen euro) over, 154 miljoen Canadese dollars (103,3 miljoen euro) meer dan het jaar daarvoor. Volgens het concern waren deze resultaten te danken aan overnames in Europa, waaronder die van Galeria Kaufhof en Galeria Inno.

Hudson’s Bay heeft bij de overnameplannen concurrentie van onder meer Topshelf, dat eerder deze week bekendmaakte zes panden en ex-personeel van V&D over te willen nemen. De sportwinkelketen opent een megastore in het voormalige V&D-filiaal in Arnhem en is momenteel in gesprek met de eigenaren van de vestiging in Breda over een mogelijk huurcontract.

Hudson's Bay
V&D