• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay Nederland vraagt uitstel van betaling aan

Hudson’s Bay Nederland vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Nederlandse tak van Hudson’s Bay heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit melden diverse media op basis van een persbericht.

De aanvraag is een gevolg van een gerechtelijke uitspraak en de dwangsommen die daarbij zijn opgelegd. Hierdoor was het bedrijf niet in staat om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Het is niet direct duidelijk om welke uitspraak en dwangsommen het gaat. Of de winkels tot het einde van het jaar open zullen blijven zoals eerder aangekondigd is niet bekend.

Dwangsommen leiden tot aanvraag uitstel van betaling Hudson’s Bay

Eerder stelde Hudson’s Bay Nederland al een sociaal plan op voor alle werknemers. Dit plan blijft van kracht, zo meldt NOS op basis van het statement. Het plan is namelijk weggezet in een stichting en wordt gegarandeerd door de aandeelhouders. Deze stichting blijft overeind, ook als Hudson’s Bay Nederland eventueel failliet wordt verklaard.

Afgelopen september bevestigde Hudson’s Bay Nederland dat de keten aan het einde van 2019 de deuren ging sluiten. Enkele tijd daarvoor werd door het Financieele Dagblad al naar buiten gebracht dat de van oorsprong Canadese keten zich uit de Nederlandse markt zou terugtrekken.

Beeld: FashionUnited

HBC
Hudson’s Bay
hudson’s bay nederland
uitstel van betaling