• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ilja Visser’s Goldfish Design BV is failliet

Ilja Visser’s Goldfish Design BV is failliet

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gold Design BV, het bedrijf van Ilja Visser, is op 14 juni failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Margreet Teitler-Van Bommel van Spuistraat 10 Advocaten is aangesteld als curator. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

De curator heeft het nieuws aan FashionUnited bevestigd, maar wil er verder nog weinig over kwijt. “Ik moet eerst alles in kaart brengen, ik ga eerst met de directie om tafel en alles uitzoeken.” Het ziet er niet naar uit dat het bedrijf nieuw leven wordt ingeblazen. Alle medewerkers van Goldfish Design B.V. zijn ontslagen, zegt de curator. “Een doorstart is vooralsnog niet aan de orde.” Ilja Visser heeft aan FashionUnited laten weten geen commentaar te willen geven op het faillissement.

In maart liet Visser weten te stoppen met haar ready-to-wear lijn Ready to Fish. Ook zou de winkel aan de Prinsengracht sluiten. Sinds de ontwerpster is toegelaten op de officiële couturekalender van Paris Fashion Week, is er veel vraag naar de couturelijn, en daar wil Visser zich dan ook volledig op focussen.

De ontwerpster wilde ook af van de moeizame financiële situatie die er bij een ready-to-wear lijn komt kijken. Ze startte acht jaar geleden met Ready to Fish; midden in de crisis. “Er ontstond een cirkel waarbij ik steeds moest afwachten of iemand niet failliet ging: van mijn stoffenproducent en degene die mijn knopen en ritsen leverde tot de fabriek die de kleding produceerde en de retailer waar het kwam te hangen. Je bent de hele tijd aan het voorfinancieren. Ik wilde dat niet meer,” zei Ilja Visser destijds tegen Dagblad van het Noorden.

Beeld: Facebook Ready to Fish @ Ilja Visser

Goldfish Design
Ilja Visser