Investeerder Abercrombie & Fitch: ‘koop eigen aandelen terug’

Nu een verkoop van Abercrombie & Fitch van de tafel is, moedigt investeerder SLS Management LLC het bedrijf aan om hun aandelen terug te kopen. Zo blijkt uit een brief van het bedrijf aan Abercrombie & Fitch, zo meldt nieuwsbureau Reuters.

“Het terugkopen van bijna 30 procent van de aandelen van Abercrombie laat zien dat het management vertrouwen heeft in de ommekeer van het bedrijf en zal de prijs van aandelen doen verhogen,” aldus SLS in de brief. De investeerder deelt twee manieren waarop het bedrijf de aandelen terug zou kunnen kopen. Allereerst met een bedrag van 200 miljoen dollar (173 miljoen euro), waardoor het jaarlijkse dividend zal dalen van 80 cent naar 18 cent. De tweede optie die SLS aandraagt is de verkoop van vastgoed en het verkregen geld van de verkoop gebruiken om de aandelen terug te kopen.

Abercrombie & Fitch kampt al enkele jaren met dalende omzet. In het eerste kwartaal van 2017 zag het bedrijf de verkoop weer met 3 procent dalen. Begin dit jaar maakte Abercrombie & Fitch bekend interesse te peilen voor een overname, maar vorige week werden de gesprekken over een mogelijke overname gestaakt.

Beeld: Abercrombie & Fitch Facebook