• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sports ‘zeer geschikte overnamekandidaat Perry Sport en Aktiesport’

JD Sports ‘zeer geschikte overnamekandidaat Perry Sport en Aktiesport’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Britse keten JD Sports Fashion is een zeer geschikte overnamekandidaat voor sportretailers Perry Sport en Aktiesport. Dat meldt Ronald van Zetten, retaildeskundige bij Q&A Research en Consultancy, tegenover Nu.nl. Gisteren vroeg de Britse onderneming toestemming voor de eventuele overname aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Momenteel is JD Sports nog de enige partij aan de onderhandelingstafel met Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, dat vorige maand failliet werd verklaard. “Het zou gek zijn als USG niet in zee gaat met een internationaal bedrijf als JD Sports,” aldus Van Zetten.

JD Sports is sinds 2013 met in totaal 16 winkels actief op de Nederlandse markt. De keten is volgens Van Zetten heel anders dan Perry Sport en Aktiesport: “De presentatie in de winkels is goed en het personeel is vriendelijk. Als JD Sports Perry Sport en Aktiesport niet zou overnemen, dan had het de retailers op den duur wel uit de markt geconcurreerd.” Van Zetten ziet het sportmerk dan ook als aanvulling op de Nederlandse markt. “JD Sports Fashion valt in de categorie winkels met toekomst, omdat ze inspringen op sportmode als lifestyle,” zo zegt hij tegenover Nu.nl.

Vanochtend meldde een woordvoerder van USG dat de onderhandelingen over de overname van Perry Sport en Aktiesport in een vergevorderd stadium zijn. “De onderhandelingen kunnen volgende week klaar zijn, maar het kan ook langer duren. De situatie is ingewikkeld, omdat het over verschillende typen winkels gaat,” zo verklaart de woordvoerder tegenover Nu.nl.

Aktiesport
JD Sports Fashion
Perry Sport
USG