• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kahn potentiële overnamekandidaat MS Mode België

Kahn potentiële overnamekandidaat MS Mode België

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er zijn vier mogelijke overnamekandidaten voor de Belgische tak van kledingketen MS Mode. Die werd afgelopen week failliet verklaard door de rechtbank in Brussel. Oud-eigenaar Roland Kahn zou één van de mogelijke overnemers zijn. Dat meldt persbureau Belga.

Volgens de curatoren verlopen de besprekingen over de overname van MS Mode België ‘intensief en constructief’. Inmiddels hebben zich vier potentiële overnemers gemeld. Wie dat precies zijn, is nog onbekend.

Eén van de overnamekandidaten zou oud-eigenaar Roland Kahn van Coolinvestments zijn. Eerder lieten de vakbonden al weten hier geen voorstander van te zijn. Zij vrezen in dat geval voor een doorstart als ‘MS Mode Bis’, met fors minder banen en winkels in België. Een mogelijke overname door Kahn is door de curatoren overigens niet bevestigd.

In België beschikt MS Mode over bijna vijftig winkels en zo’n 220 werknemers. Deze activiteiten zijn geen onderdeel van de overname door GA Europe, dat in samenwerking met Kahn de Nederlandse activiteiten overneemt. Na de uitverkoop van de nog aanwezige voorraden zal de keten weer deel gaan uitmaken van Kahn’s bedrijf Coolinvestments.

De curatoren van MS Mode België verwachten na het weekend meer duidelijkheid te kunnen geven over de eventuele doorstart.

Coolinvestments
MS Mode
Roland Kahn