• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering S.A. in gesprek met Christopher Kane over terugverkoop

Kering S.A. in gesprek met Christopher Kane over terugverkoop

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxe conglomeraat Kering heeft middels een persbericht aangekondigd met de Britse designer Christopher Kane in gesprek te zijn om diens label terug te verkopen. Op dit moment bezit de modegroep 51 procent van de aandelen.

Kering is op dit moment in gesprek met de modeontwerper over de voorwaarden van de mogelijke overeenkomst, waardoor Kane weer volledig eigenaar wordt van zijn gelijknamige merk. “Christopher Kane en Kering willen blijven samenwerken om een ​​geleidelijke en harmonieuze overgang te bewerkstelligen,” aldus Kering in het bericht.

Het luxe conglomeraat, met merken zoals Balenciaga, Gucci en Saint Laurent in de portefeuille, verwierf in 2013 51 procent van Christopher Kanes aandelen. De aankondiging van een eventuele terugverkoop komt niet lang nadat Stella McCartney na 17 jaar partnerschap met Kering haar bedrijf terugkocht.

Over Christopher Kane

Het label Christopher Kane werd in 2006, direct na Kanes afstuderen aan Central Saint Martins in Londen, gelanceerd. Het merk groeide al snel uit tot een van de grootste Britse labels met een internationaal profiel. In 2013 nam Kering voor een onbekend bedrag voor 51 procent meerderheidsbelang in het bedrijf. Dit hielp Kane met de financiering van zijn eigen winkel in Mount Street Londen en met het ontwikkelen van de e-commercekanalen. Sinds de acquisitie is het Britse modehuis niet significant gegroeid. Francois-Henri Pinault, CEO van Kering Group, heeft er een handje van te investeren in kleine en middelgrote labels en er wereldmerken van te maken. Zo werd Modehuis Balenciaga onder de hoede van het modeconcern elf keer zo groot. In 2013 lag de jaaromzet van Christopher Kane op 6,97 miljoen pond (7,9 miljoen euro). Drie jaar later rapporteerde het modebedrijf een omzet van 7,8 miljoen pond (8,9 miljoen euro).

Beeld: Facebook Christopher Kane

Christopher Kane
Kering
Kering S.A.