• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Louboutin-saga vervolgd: schoenenbedrijf spant rechtszaak aan tegen Amazon

Louboutin-saga vervolgd: schoenenbedrijf spant rechtszaak aan tegen Amazon

Door Marjolein Stormezand

22 mrt. 2019

Business

Het Franse luxe schoenenmerk Louboutin spant een procedure aan tegen Amazon wegens de verkoop van namaakproducten voorzien van de bekende rode zool. Dit meldt het Belgische nieuwsblad L’Echo als eerst.

Menig rechtszaak is gevoerd over de iconische zool en ook Van Haren ontkwam er onlangs niet aan. Ditmaal gaat het niet om het specifieke gebruik van de rode zool, maar maakt de Amerikaanse e-commerce gigant zich volgens Louboutin schuldig aan ‘actieve marketing van nagemaakte goederen’.

Volgens de Belgische merkenrechtspecialist Thierry Van Innis, verdediger van Louboutin, is er sprake van een ‘actieve commercialisering’ van namaakproducten door Amazon, aangezien het e-commercebedrijf die producten zelf opslaat, verkoopt en verzendt, zo schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo. Volgens Edward Taelman, raadsman van Amazon, werken beide bedrijven al 2,5 jaar goed samen om het merk Louboutin te beschermen. Als Louboutin namaakproducten op de site ontdekt, haalt Amazon deze naar eigen zeggen direct van de site.

Afgelopen woensdag vond de eerste hoorzitting voor de Brusselse rechtbank van koophandel plaats. De pleidooien zullen in juni plaatsvinden.

Beeld: Louboutin Facebook

actieve marketingnamaakproducten
AMAZON
Louboutin
merkrecht
rode zool
Van Haren