• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Luxegroep Kering geeft meerderheidsbelang Puma op

Luxegroep Kering geeft meerderheidsbelang Puma op

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxegigant Kering heeft besloten zijn meerderheidsbelang in Puma af te stoten. Kering bezit 70 procent van Puma, maar wil het grootste gedeelte verdelen onder zijn belangrijkste aandeelhouders. Na die operatie zou Kering nog 16 procent van Puma controleren. Kering-grootaandeelhouder Artemis krijgt circa 29 procent van Puma in handen krijgen en wordt een strategische aandeelhouder.

Volgens topman François Henri-Pinault kan Kering zich na de afsplitsing van Puma volledig wijden aan de ontwikkeling van zijn luxemerken, “De ambitie van de Groep is om te blijven groeien en de positie van onze luxehuizen in mode, lederwaren en sieraden te versterken.” aldus François Henry Pinault, voorzitter en chief executive officer van Kering, op de corporate website van de groep. De consument wordt kapitaalkrachtiger en zal steeds meer uit gaan geven aan luxegoederen, is Henri-Pinault van mening.

Kering kocht Puma in 2007, toen de groep slecht in de papieren zat. Sinds 2015 boekt het bedrijf sterkere resultaten. Afgelopen oktober verwachtte het bedrijf een omzetgroei tussen de 14 en 16 procent en een EBIT tussen de 235 en 245 miljoen.Mede dankzij de groei die Puma doormaakt dit jaar, gingen er gerichten dat Kering de controle over Puma wilde opgeven.Tot nu toe wilde de luxe-groep hier geen uitspraken over doen, het moment is echter daar.

De Franse luxegigant Kering sloot het derde kwartaal van 2017 af met een omzet van 3,93 miljard euro, een stijging ten opzichte van 3,18 miljard euro in dezelfde periode van het jaar ervoor. De totale organische groei was 28,4 procent, aangedreven door het Italiaanse modehuis Gucci. In het derde kwartaal boekte Gucci een stijging van 49,4 procent.Kering is na LVMH de gootste luxegroep ter wereld. Het modebedrijf heeft onder andere Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent en Balenciaga in hun portefeuille. De groep genereerde in 2016 een omzet van 12,385 miljard euro en had aan het einde van het jaar meer dan 40.000 werknemers.

De aandeelhouders van Kering zullen op 26 april stemmen over het voorstel.

Beeld: Puma

Kering
Kering Group
Puma