• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Michael Kors: overname Jimmy Choo afgerond, Q3 beter dan verwacht

Michael Kors: overname Jimmy Choo afgerond, Q3 beter dan verwacht

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het derde kwartaal bleek voor Michael Kors Holdings Limited beter dan verwacht. De groep, eigenaar van de merken Michael Kors en sinds het afgelopen kwartaal Jimmy Choo, noteerde een omzetgroei van 6,5 procent en de brutowinst nam toe met 9,5 procent.

”We zijn tevreden met de resultaten van het derde kwartaal, die beter zijn dan verwacht, en het succesvol integreren van het merk Jimmy Choo,” aldus CEO van Michael Kors John D. Idol in een statement. “Het merk Michael Kors maakte opnieuw stappen met de Runway 2020 initiatieven op het gebied van productinnovatie, engagement en klantervaring. Ons innovatieve luxeproducten aanbod voor de feestdagen creëerde enthousiasme bij consumenten. Bij Jimmy Choo leverde we opnieuw glamoureuze producten en aantrekkelijke communicatie dat geholpen heeft om onze omzet te stuwen gedurende het kwartaal.”

In het derde kwartaal behaalde de groep een omzet van 1,44 miljard dollar (1,16 miljoen euro). De brutowinst kwam neer op 884 miljoen dollar (716 miljoen euro). De eigen winkels leverde een omzet van 846,3 miljoen dollar (685 miljoen euro) op en nam toe met 1,1 procent. Bij gelijk aantal winkels nam de omzet af met 3,2 procent, een percentage dat beter uitviel dan het bedrijf in eerste instantie had verwacht, aldus het rapport. Deze meevaller werd voornamelijk gestuwd door Europa en geheel Amerika. Uit de groothandelsactiviteiten behaalde de groep een omzet van 430,8 miljoen dollar (349,1 miljoen euro), wat een daling van 8.9 procent inhoudt.

Jimmy Choo
Michael Kors
MULTIMEDIA