• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Minder personeel verliest baan bij McGregor

Minder personeel verliest baan bij McGregor

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er blijven toch meer personeelsleden aan het werk bij het failliete McGregor Fashion Group dan gedacht. Voor het weekend werd bekend dat 200 werknemers hun baan zouden gaan verliezen, maar dat is bijgesteld. In overleg tussen de curatoren en het management is afgesproken dat 377 oud-werknemers hun baan kunnen behouden.

De oorspronkelijke intentie was om 500 medewerkers mee te nemen in het nieuwe bedrijf, maar al snel na de doorstart realiseerde de Doniger Fashion Group dat dat niet ging lukken. Vervolgens ontstond er verwarring over de gemaakte afspraken tussen curatoren en management, toen er berichten in de media verschenen dat slechts 300 medewerkers hun baan zouden behouden. De curatoren waren ‘onaangenaam verrast’ en zijn vrijdag opnieuw in gesprek gegaan met Doniger Fashion Group.

Het personeel dat langer in dienst was, krijg geen nieuw contract. Maar in plaats van de vrijdag genoemde 200 gaat het nu om 123 oudgedienden. De curatoren benadrukken dat de invulling nog steeds de ‘best mogelijke doorstart’ is, omdat er geen alternatieven voor handen waren. “Ik ben blij met iedere arbeidsplaats die behouden blijft',” zegt Vakbondsbestuurder Roos Rahimi van CNV tegen Nu.nl. Maar dubbel is het wel, vindt ze, het is meer een ‘verbetering van de verslechtering’.

McGregor Fashion Group vroeg op 10 juni uitstel van betaling aan, vijf weken na het aantreden van de nieuwe directeur Armin Broger. De financiële problemen ontstonden toen de aandeelhouders geen geld beschikbaar wilden stellen voor de plannen van de nieuwe directie. Het modehuis moest voor elf van de vijftig bedrijfsonderdelen faillissement aanvragen.

Op 15 juli werd bekend dat het bedrijf een doorstart maakt door twee (oud)managers van McGregor: Joep van Straaten en Kris van de Mierop. De overname wordt ondersteund door de aandeelhouders. De vier aandeelhouders van McGregor, oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC, lieten aanvankelijk weten geen rol meer te spelen bij een doorstart. Uiteindelijk waren zij wel degenen die het bedrijf kochten en een doorstart realiseerden onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.

Beeld: McGregor Fashion Group

Doniger Fashion Group
McGregor