• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Noppies neemt Queen Mum over

Moederbedrijf Noppies neemt Queen Mum over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

9M, het moederbedrijf van Noppies, heeft zwangerschapsmodelabel Queen Mum overgenomen. Noppies en Queen Mum laten weten ‘hun krachten te bundelen’ en zo hun posities op de markt van zwangerschapsmode te willen versterken.

“Met deze stap wordt invulling gegeven aan de gezamenlijke visie dat samenwerking zal leiden tot sterkere merken, betere service naar klanten, geografische expansie en efficiëntere operationele processen,” laten Noppies en Queen Mum weten. Queen Mum zal gebruik gaan maken van de infrastructuur en schaalvoordelen van Noppies, terwijl Noppies profiteert van de kennis over high fashion in combinatie met comfortabele en kwalitatief hoogwaardige materialen.

Anne-Gien Haan, CEO van 9M, laat in een persbericht weten: “Queen Mum is een modieus merk dat een stevige positie opgebouwd heeft in zwangerschapskleding. Wij zijn erg blij met deze krachtenbundeling. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bedrijven elkaar versterken en dat wij met elkaar kunnen zorgen voor een versnelde groei.”

Renee Bino en Erzsebet Weber, oprichtsters van Queen Mum: “De samenvoeging van ons bedrijf met Noppies is een belangrijke stap voorwaarts. Noppies heeft een sterke positie met diverse merken in de markt voor positiekleding. Wij zijn ervan overtuigd dat Queen Mum zal profiteren van de schaalvoordelen die Noppies biedt op het gebied van multichannel verkoop, inkoop en operationele processen. Samen kunnen we bouwen aan een versterking van onze merken, een uitbreiding van onze service en een betere samenwerking met onze internationale klanten.”

Queen Mum overgenomen door 9M

Moederbedrijf 9M neemt steeds meer bedrijven over. CEO Haan wil op deze manier het portfolio van het bedrijf versterken. “Gezamenlijk kunnen wij meer investeren in merken, ontwikkeling van toonaangevende collecties, kwaliteit, logistieke processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In combinatie met onze merken Noppies, Supermom en Esprit ontstaat met Queen Mum een compleet en relevant merkenportfolio en kunnen we onze consumenten en klanten beter bedienen.” In december 2016 werd kindermodemerk Imps & Elfs ook overgenomen door het moederbedrijf van Noppies.

9M, is een participatie van investeringsfonds Vendis Capital, die Noppies in juni 2016 overnam. Noppies-CEO Maarten Millenaar trok zich bij de overname terug en werd vervangen worden door Anne-Gien Haan. Vendis liet weten dat Haan het merk ‘naar de volgende groeifase zou leiden’. Vendis Capital heeft naast 9M nog 10 andere participaties in zijn portfolio waaronder Humanoid, Ferm Living en Petrol Industries.

Noppies, met een hoofdkantoor in Lelystad, ontwikkelt en verkoopt gespecialiseerde zwangerschaps- en babykleding onder de bekende merken Noppies en Supermom. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Norbert Mutsaerts en wordt nu in heel Europa verkocht. De belangrijkste markten zijn de Benelux, Frankrijk, Spanje en Canada.

Queen Mum werd in 2002 opgericht door Renee Bino en Erzsebet Weber. Het bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam, ontwikkelt en verkoopt eigentijdse zwangerschapsmode die kwalitatief hoogwaardige stoffen combineert met trenditems. De producten worden verkocht in Europa (met name in Nederland, België en Duitsland) en in Noord-Amerika.

Beeld: Noppies, Queen Mum

Noppies
Queen mum