• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijk fraude bij failliete Brova

Mogelijk fraude bij failliete Brova

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het failliete Brova, moederbedrijf van Duthler, Houtbrox en Purdey, heeft volgens curatoren twee paulianeuze transacties gemaakt. Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag, meldt onder andere het Financieele Dagblad.

Het gaat om een betaling van een managementvergoeding aan Distinction Beheer, een bedrijf van Martin Duthler, die ook mede-eigenaar van Brova was. Daarnaast gaat het om een huurbetaling aan vastgoedbedrijf De Paal Beheer in Schijndel.

Begin vorig jaar kwam Brova zonder werkkapitaal te zitten toen huisbank ING de kredietlijn afsloot. Het bedrijf leed toen al jaren lang verlies en had geen eigen vermogen. Vorig jaar april werd Houtbrox B.V. en gelieerde vennootschappen failliet verklaard door de rechtbank van Den Bosch.

Curator Floris Dix van Turnaround Advocaten meldt tegen het FD: “Wij vinden dat ze (de transacties, red.) paulianeus zijn, maar de discussie met de betrokkenen is nog gaande.” De discussie heeft het doel van wederhoor en niet als aanloop tot een schikking. “Wij horen graag of zij goede argumenten hebben, waarna wij ons standpunt misschien moeten bijstellen.”

Brova
Duthler
HoutBrox
Purdey