• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verkoop Brova-ketens levert 3,3 miljoen euro op

Verkoop Brova-ketens levert 3,3 miljoen euro op

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De verkoop van Houtbrox, Duthler en Brova heeft 2,2 miljoen euro opgebracht. Daarnaast is er 1,1 miljoen euro voor Purdey neergeteld. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curatoren Floris Dix en Ralf van der Pas.

Voor de ketens Houtbrox, Duthler en Brova betaalde Faunus Holding (van Paul Berden) 2,2 miljoen euro. Van dat bedrag werd er ruim 1,5 miljoen euro neergelegd voor de voorraden, 485.000 euro voor de inventaris en 175.0000 euro voor de merkrechten en goodwill. Inmiddels is een gedeelte van de winkels weer doorverkocht aan Van Uffelen Mode. Het is niet bekend welk bedrag dat heeft opgeleverd.

Fides United kocht de aandelen van Purdey voor 600.000 euro, en voor de merken werd zo’n 500.000 euro neergelegd. Opmerkelijk, want voor het faillissement van Brova werd de keten nog voor 250.000 euro verkocht aan investeringsmaatschappij O&C - een overname die later door de rechtbank ongedaan werd gemaakt.

In het faillissementsverslag schrijven de curatoren dat Brova al enkele jaren verlies maakte. ING had naar aanleiding van de verliezen een nieuwe offerte voor krediet uitgebracht, maar de aandeelhouders wilden niet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. Meerdere deadlines voor de offerte werden niet gehaald, en Brova BH heeft nog met een kort geding proberen af te dwingen dat de bank het krediet zou voorzetten. Er werd nog geprobeerd om het hele Brova-concern van de hand te doen door een nieuwe financier te zoeken. Aanvankelijk waren er twee potentiële kopers, schrijven de curatoren, maar die haakten toch af. Hierop kon Brova niet anders dan surseance van betaling aanvragen.

Houtbrox en zusterbedrijf Duthler werden in april samen met moederbedrijf Brova failliet verklaard. Naast Houtbrox vond Purdey onderdak bij de oprichters van het damesmodebedrijf. Samen met de familie Berden, de familie Van Hout en een aantal Purdey leveranciers hebben de oprichters Neel en Tim Wolters de aandelen verworven van Purdey Mode B.V., die 22 vestigingen telt. De 24 filialen van Houtbrox werden in mei overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen, samen met het Belgische Shopinvest. Binnen een week gingen er al elf filialen over naar Van Uffelen Mode uit Delft.

De curatoren hebben laten weten dat er nog deskundig onderzoek zal worden gedaan naar de precieze oorzaken van het faillissement.

Beeld: Facebook HoutBrox

Brova
Duthler
HoutBrox
purdy