• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Van Uffelen verder met elf Houtbrox-winkels

Van Uffelen verder met elf Houtbrox-winkels

Door Anne Buis

bezig met laden...

Business

Van de twaalf overgenomen Houtbrox-winkels maken er elf een doorstart. Het enige filiaal dat zijn deuren definitief sluit is de winkel in Hoofddorp; het lukte niet om een overeenkomst te sluiten met de verhuurder van het pand. De winkels in Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Deventer, Eindhoven, Goes, Helmond, Utrecht, Veenendaal en Waalwijk blijven wel allemaal open. Dat heeft directeur Pieter Cox van Van Uffelen Mode bekendgemaakt.

Directeur Cox zegt goede kansen te zien voor de elf winkels. “Onze formules passen naadloos op elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat deze winkels onder de paraplu van Van Uffelen een goede toekomst tegemoet gaan.” Eerder kon Cox nog niet garanderen dat de meeste winkels een doorstart zouden kunnen maken.

Wel zag hij met de overname veel kansen voor de toekomst, vertelde hij in een eerder gesprek aan FashionUnited. “Door de schaalvergroting is er meer ruimte om te investeren in verbetering van de dienstverlening aan onze klanten.” Van Uffelen heeft al zestien winkels in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.

Houtbrox en zusterbedrijf Duthler werden in april samen met moederbedrijf Brova failliet verklaard. Naast Houtbrox vond Purdey onderdak bij de oprichters van het damesmodebedrijf. Samen met de familie Berden, de familie Van Hout en een aantal Purdey leveranciers hebben de oprichters Neel en Tim Wolters de aandelen verworven van Purdey Mode B.V., die 22 vestigingen telt. De 24 filialen van Houtbrox werden in mei overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen, samen met het Belgische Shopinvest. Binnen een week gingen er al twaalf filialen over naar Van Uffelen Mode uit Delft.

Beeld: Facebook Houtbrox

HoutBrox
Van Uffelen