• Home
  • Nieuws
  • Business
  • MS Mode: geen bod van Kahn, R&S heeft interesse

MS Mode: geen bod van Kahn, R&S heeft interesse

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Roland Kahn en zijn zakenpartner Jacco Scheffers bereiden geen bod voor op het failliet MS Mode. R&S Holding zou echter wel interesse hebben om het failliete bedrijf over te nemen. Dat meldt NRC.

Kahn en Scheffers laten weten ‘niet van plan te zijn’ om een bod te doen op de winkelketen. “We zijn geen bieding aan het voorbereiden,” zegt Scheffers tegen de krant. Tot het faillissement vorige week waren ze de eigenaar van MS Mode. Het zou ook ‘niet logisch’ zijn volgens Scheffers. Volgens de zakenpartner van Kahn is ‘hun tijd voorbij’ en ‘is het hen niet gelukt’.

Er wordt nog steeds gezocht naar een koper voor MS Mode. Geïnteresseerden hebben tot vrijdag 26 augustus de tijd om een bod te doen. Curator Cees de Jong laat aan NRC weten dat het een bod ‘met voldoende nullen en voldoende inhoud’ moet zijn. Verder moet de koper ook bereid zijn om haast te maken. “We kunnen de huren en de lonen niet betalen,” zegt De Jong tegen de krant. Hij hoopt in de eerste week van september een overnamedeal te kunnen presenteren.

R&S heeft interesse in MS Mode

Als Kahn en Scheffers niet in de race zijn voor een overname, wie zou dan het failliete MS Mode van de ondergang kunnen redden? Bronnen rond de overname zeggen tegen NRC dat FNG Group en R&S mogelijk het bedrijf overnemen. FNG, bekend van Claudia Sträter en Steps, en R&S, die ook Miss Etam redde, zullen in de nabije toekomst fuseren. “Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retail-wereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten," zei R&S-directeur Rens van de Schoor eerder.

Curator de Jong bevestigt aan de krant dat FNG interesse heeft getoond en hij verwacht ook dat het bedrijf een bod gaat doen op MS Mode. Directeur Rens van de Schoor wil niet ingaan op de geruchten, maar laat alleen weten MS Mode een ‘mooi bedrijf’ te vinden.

Rabobank ontvangt toch btw MS Mode

Vorige week lagen de twee partijen nog met elkaar in de clinch over de verkoopopbrengst. Zo zou Rabobank, die meer dan 30 miljoen euro in de keten heeft zitten, alle inkomsten inclusief btw opstrijken. De curatoren -toen nog bewindvoerders- staken daar een stokje voor en toen ze er samen met de Rabobank niet uitkwamen, besloten ze om alle MS Mode-winkels te sluiten. Uiteindelijk bereikten Rabobank en de curatoren afgelopen weekend alsnog een overeenkomst, waarna de winkels weer open gingen.

Rabobank krijgt echter alsnog de btw die klanten betalen bij een aankoop, zeggen bronnen tegen het FD. Dat zou de bank dagelijks 40.000 euro opleveren. De curatoren zouden daar echter akkoord mee zijn gegaan, omdat de bank nog genoeg verkoopopbrengsten zou afdragen. Wat er precies is afgesproken, is niet bekend. “Het is een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden,” zegt curator Frits Kemp tegen Retailnews.

Beeld: Facebook MS Mode

MS Mode
r&S
Roland Kahn