Online shoppen: Nederlanders zijn fan, zo bleek gisteren al uit cijfers van het CBS. Nederlanders staan namelijk in de top vijf van Europese landen waar het grootste gedeelte van de bevolking online heeft besteld in 2017. Ook in het eerste halfjaar van 2018 hebben Nederlandse consumenten hun weg naar het internet weten te vinden: de online bestedingen zijn gestegen met 11 procent naar 11,83 miljard euro in de eerste zes maanden, zo meldt Thuiswinkel.org in een persbericht.

In heel 2018 wordt naar verwachting 25 miljard euro aan omzet gedraaid online, zo blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor van Thuiswinkel.org. Dit zou een stijging betekenen van 14 procent. “Net als vorig jaar kent de Nederlandse detailhandel ook in 2018 weer een sterk eerste halfjaar; het CBS meldt een groei van 3,8 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. Als we bestedingen aan online gekochte producten afzetten tegen de totale consumptieve bestedingen aan detailhandelsgoederen van 66,2 miljard euro in de eerste zes maanden van 2018, dan bedraagt het online aandeel van 6,75 miljard aan productverkopen inmiddels 10,2 procent tegenover 9,2 procent in het eerste halfjaar van 2017,” aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org in het persbericht.

Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor blijkt 91 procent van de Nederlanders van 15 en ouder in het eerste halfjaar van 2018 wel eens online een aankoop te hebben gedaan. Gisteren meldde CBS dat in 2017 79 procent van alle Nederlanders tussen de 16 en 65 een online aankoop hebben gedaan. Het verschil tussen deze percentages is te verklaren door de andere meetperiode en de leeftijdsgrenzen van het onderzoek.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN