• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse luxemarkt potentieel 3 miljard waard in 2021

Nederlandse luxemarkt potentieel 3 miljard waard in 2021

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Nederlandse luxemarkt groeit ieder jaar gestaag en zal in 2021 de 3 miljard euro passeren. Dat blijkt uit een prognose van Altagamma, het Italiaanse samenwerkingsverband van verschillende luxemerken dat zich onlangs ook in Nederland vestigde.

”Naast dat het een land is dat de beste ontwerpers en creatieve professionals ter wereld aantrekt, is Nederland een markt van consumenten met een verfijnde smaak die dol zijn op Italiaanse luxeproducten. Dankzij de historische rol van Nederland in de internationale handel, kan het een belangrijke katalysator worden voor de promotie van de Italiaanse luxe lifestyle en industrie en hoogwaardige Italiaanse producten,” zei Altagamma voorzitter Andrea Illy in een persbericht.

Uit onderzoek van Altagamma is gebleken dat terwijl de Nederlandse luxemarkt in 2010 nog 1,59 miljard euro waard was, het in 2023 met een waarde van 3,13 bijna verdubbeld is. In 2021 verwacht Altagamma dat Nederland de 3 miljard euro zal passeren. In 2019 wordt de waarde op 2,94 miljard euro geschat.

Luxe cosmetica, parfums en mode vormen de belangrijkste categorieën, maar in de loop der jaren is de verkoop van lederwaren en luxe horloges en sieraden flink gegroeid. Naar verwachtingen zullen deze categorieën de komende jaren blijven groeien.

Beeld: FashionUnited, grafiek: Altagamma

Altagamma
Italie
Luxemarkt
Nederland
nederlandse luxemarkt