• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen Levi Strauss & Co. neemt duik door kosten beursgang

Netto inkomen Levi Strauss & Co. neemt duik door kosten beursgang

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Levi Strauss & Co zag de omzet in het tweede kwartaal van het huidige boekjaar met vijf procent toenemen, zo meldt het bedrijf in het kwartaalverslag. Het netto inkomen nam echter een duik van 63 procent in het tweede kwartaal.

De daling in netto inkomen is te danken aan kosten die verbonden zijn aan de beursgang van Levi Strauss & Co. Afgelopen maart maakte het bedrijf een rentree op de beurs en was op de eerste dag goed voor 6,6 miljard dollar. In het eerste halfjaar komt is het netto inkomen echter verdubbeld zo meldt Levi Strauss & Co.

“Ons tweede kwartaal en halfjaar resultaten weerspiegelen de kracht van ons business model. We leverden groei in alle merken, regio’s en product categorieën ondanks een uitdagende retail en macro economische markt,” aldus Chip bergh, CEO van Levi Strauss & Co. De omzet kwam aan het einde van de drie maanden nee op 1,313 miljard dollar (1,17 miljard euro). De omzet in Europa nam in het tweede kwartaal toe met negen procent en 18 procent bij gelijk wisselkoersen.

Beeld: Levi's

beursgang
Levi's
Levi Strauss
Levi Strauss & Co