• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet en winst Urban Outfitters daalt in H1

Omzet en winst Urban Outfitters daalt in H1

Door Caitlyn Terra

16 aug. 2017

Business

Urban Outfitters Inc zag het afgelopen halfjaar de winst en omzet teruglopen. In totaal behaalde het bedrijf een omzet van 1,6 miljard dollar (1,3 miljoen euro), een daling van 1,2 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016.

“Hoewel we teleurgesteld zijn in de resultaten van het tweede kwartaal, hebben we een reeks van initiatieven klaar staan waaronder: internationale groei, uitbreiding van de groothandel, digitale investeringen en snellere service naar onze klanten,” aldus CEO van de groep Richard Hayne in een persbericht. “We geloven dat deze initiatieven, gecombineerd met bemoedigende mode trends, kunnen leiden tot goede resultaten in komende kwartalen.”

Urban Outfitters Inc zoekt de oorzaak van de lagere omzet bij de het segment damesmode en accessoires, waar grotere kortingen werden gegeven. Dit was vooral het geval bij de merken Anthropologie en Urban Outfitters. In het tweede kwartaal nam de omzet bij Anthropologie af met 4 procent en bij Urban Outfitters zelfs met 7,9 procent.

Urban Outfitters ziet winst dalen

De omzet daalde in het afgelopen halfjaar 1,2 procent, maar de winst halveerde bijna. Dit halfjaar werd een netto inkomen van 62 miljoen dollar gerapporteerd, terwijl het voorgaande jaar nog een bedrag van 106 miljoen dollar werd behaald. Een reden voor de daling van 42 procent in de winst, wordt in het persbericht niet duidelijk.

Urban Outfitters Inc haalt de meeste omzet uit de eigen retaillocaties, zo’n 600. De winkels van Urban Outfitters, Free People en Anthropologie zijn voornamelijk aanwezig in de Verenigde Staten en Canada. Urban Outfitters zit in Europa onder andere in Amsterdam en Antwerpen. Opbrengsten uit de groothandel verkoop komt voornamelijk van het merk Free People dat via 1900 verkooppunten wordt verkocht.

Beeld: Urban Outfitters Facebook