• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Fashionette AG daalt, maar groeit bedrijfsresultaat in H1 en verhoogt verwachtingen

Omzet Fashionette AG daalt, maar groeit bedrijfsresultaat in H1 en verhoogt verwachtingen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Fashionette Pressroom

Het Duitse modebedrijf Fashionette AG ziet zijn omzet opnieuw teruglopen door het schrappen van de horloge- en beautytak. Fashionette behaalt een omzet van 62 miljoen euro in het eerste halfjaar van boekjaar 2023, zo blijkt uit een financieel statement.

In dezelfde periode een jaar eerder behaalde het nog een omzet van 73,4 miljoen euro. Hoewel de omzet daalt, weet Fashionette zijn bedrijfsresultaat wel te groeien. Het Duitse modebedrijf groeit het aangepaste ebitda (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van 0,5 miljoen euro naar 1,5 miljoen euro. Het groeiende resultaat dankt het bedrijf aan ‘de positieve effecten aan het geïnitieerde kostenreductie- en efficiëntieprogramma’.

Doordat het kostenbesparend plan zijn vruchten afwerpt, verhoogt de Raad van het Bestuur van Fashionette de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van 2 tot 3 miljoen euro naar 5 tot 6 miljoen euro, voor boekjaar 2023. Wat betreft de omzet verwacht het Duitse modebedrijf nog steeds een groei tussen de 5 en 8 procent, in vergelijking met boekjaar 2022.

Lees ook:
Fashionette
Fashionette AG