Urban Outfitters heeft wederom een groeiende omzet weten te noteren. In het vierde kwartaal van het financiële jaar 2017, welke eindigde op 31 januari 2018, behaalde de retailer een omzetgroei van 4 procent, goed voor een totaal van 1,09 miljard dollar (888 miljoen euro). Dit blijkt uit de nieuw gepubliceerde cijfers van het bedrijf.

Over het financiële jaar 2017 werd een omzet behaald van 3,6 miljard dollar (2,9 miljard euro). Dit was twee procent meer dan de 3,5 miljard dollar (2,8 miljard euro) van een jaar eerder. CEO Richard A. Hayne laat in het persbericht weten blij te zijn met de ‘recordomzet’, waarbij hij noemt dat vooral de verkoop van kleding en een goede maand januari hebben bijgedragen aan de positieve resultaten.

Het was een wisselvallig jaar voor Urban Outfitters, dat in de eerste helft van het financiële jaar een omzetdaling noteerde van 1,2 procent, terwijl de winst bijna halveerde. In Q3 werd de stijgende lijn ingezet, die zich doortrok tot het einde van het jaar. Het bedrijf runt naast de winkels van Urban Outfitters ook de ketens Free People en Anthropologie. Urban Outfitters heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Definitieve jaarcijfers worden op 6 maart bekendgemaakt.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN