• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook faillissement voor overige Supertrash-vennootschappen

Ook faillissement voor overige Supertrash-vennootschappen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het doek valt ook voor de andere SuperTrash-vennootschappen. Vorige week werd bekend gemaakt dat alleen holdingmaatschappij Wayahead B.V. failliet was verklaard, maar voor de overige bedrijven is ook faillissement aangevraagd. Vandaag heeft de Rechtbank van Amsterdam op verzoek van de curator het faillissement uitgesproken.

In de betreffende vennootschappen zijn alle bedrijfsactiviteiten van SuperTrash ondergebracht, blijkt uit een persbericht vanuit de woordvoerder van de curator. Hier vallen de vijf eigen winkels (Arnhem, Utrecht, Laren, Roermond en Breda), het hoofdkantoor en alle eigen medewerkers onder. De franchisewinkels in Nederland en België vallen buiten het faillissement, maar zijn uiteraard afhankelijk van een mogelijke doorstart voor de beschikbaarheid van een nieuwe collectie.

Overige Supertrash-vennootschappen ook failliet verklaard

Alle winkels blijven geopend, zoals ook woordvoerder Edwin van Wijk vorige week al aan FashionUnited bevestigde. Het faillissement is dan ook aangevraagd om de kansen op een zo goed mogelijke verkoop en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten mogelijk te maken. Voor de ongeveer 60 medewerkers van Supertrash is collectief ontslag aangevraagd. In het bericht wordt eveneens gemeld dat de curator verwacht in de komende weken mededelingen te kunnen doen over een eventuele doorstart.

Vorige week maakte oprichter en het creatieve hoofd van het bedrijf, Olcay Gulsen, dinsdag 20 maart tijdens de uitzending van RTL Boulevard zelf bekend dat haar bedrijf SuperTrash failliet is verklaard. Dit bleek uiteindelijk te gaan over Wayahead B.V., het holdingbedrijf verantwoordelijk voor de activiteiten voor Supertrash. Drie weken voor de aanvraag had Gulsen al aangekondigd een stap terug te doen bij het bedrijf. Toen droeg ze haar CEO taken over aan Charles Paape. Gulsen bleef wel aan als creatieve hoofd van het bedrijf.

Beeld: Supertrash Facebook

SuperTrash
wayahead b.v.