Olcay Gulsen stopt als CEO bij Supertrash

Na twaalf jaar stopt Olcay Gulsen als CEO bij haar eigen modemerk Supertrash. Aan RTL Boulevard liet de ondernemer weten het te druk te hebben met haar televisieprojecten. Volgens Quote is Charles Paape, eerder CFO en CEO bij Free Record Shop, The Phone House en Dixons haar opvolger.

Olcay Gulsen, die momenteel in de finale staat van het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol’, zegt tegen RTL Boulevard geen tijd meer te hebben voor haar functie als CEO van haar eigen modebedrijf. Ze geeft in hetzelfde interview aan Supertrash niet volledig de rug toe te keren: ''Ik ben natuurlijk de oprichter van Supertrash. Het blijft mijn kleine kindje, wat ik altijd nauwlettend zal volgen. Maar het is ook wel tijd om andere projecten te kunnen doen.''

Paape, die geen ervaring heeft in de modebranche, laat aan Quote weten: "Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten.”

Het modebedrijf schrijft naar verluidt al enige tijd rode cijfers. Volgens Quote draaide Supertrash in 2016 een verlies van drie miljoen euro. In maart 2017 ontving het modebedrijf een kapitaalinjectie om te ontkomen aan liquiditeitsnood. De investering bedroeg ‘enkele miljoenen’, die betaald werd door een groep anonieme mode-investeerders. Ten tijde van de kapitaalinjectie waren de resultaten van 2015 nog niet bekend, maar volgens bronnen zouden de omzetten in de kledingwinkels teruglopen als gevolg van de implementatie van het duurdere concept ST.Studio. Gulsen stelde dat daar niets van waar is. “Het klopt wel dat ST.Studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig,” verklaarde ze destijds tegenover Quote. Supertrash behaalt volgens Gulsen ‘miljoenen aan omzet´ met een winst van 12 procent. Het probleem zat ‘puur bij de funding’.

Als Quotenet Paape vraagt naar de financiële situatie zegt hij: “Ik moet het nog onderzoeken, ik weet niet wat de cijfers zijn. Ik ga ook niks zeggen over wat mijn plan is, of wie de andere investeerders zijn. Het is mysterieus, en dat houden we voorlopig nog even zo.”

Gulsen heeft aan RTL Boulevard laten weten nog wel creatief verbonden te blijven aan het modemerk.

Over Olcay Gulsen

Gulsen, afkomstig uit een gezin van zes kinderen, studeerde personeel en arbeid. Na haar studie zet ze een werving en selectiebureau op dat door haar talent voor netwerken zo goed loopt dat ze met het verdiende geld wat merken importeert voor de Nederlandse markt. Als Gulsen in 2002 tijdens de New York Fashion Week socialite en oprichtster van Supertrash Ava Rily ontmoet, bemachtigt ze de Europese licentie en besluit Supertrash tot een wereldwijd succes te maken. De combinatie ‘Europe meets States’ blijkt aan te slaan. Eind 2008 - Gulsen heeft haar schaapjes behoorlijk op het droge – besluit ze het jonge, sexy maar sophisticated label volledig in eigen hand te nemen. Sinds begin 2010 jaar is de Nederlandse mode-entrepreneur voor honderd procent eigenaresse van het in 2001 in Los Angeles opgerichte modelabel.

FashionUnited interviewde Olcay Gulsen in 2010. Uit het archief: Born in LA, raised in Amsterdam

Het lijkt onmogelijk: 29 jaar zijn en een miljoenenbedrijf leiden. Maar in het geval van Olcay Gulsen kan het. En ze heeft nog tijd om over haar bedrijf te praten ook. Superrelaxed loopt ze op torenhoge hakken door de grote ruimten van haar kantoor annex showroom in Amsterdam Zuidoost, gaat achter haar bureau zitten en neemt alle tijd voor een gesprek. De hoeveelheid sigaretten (‘Ik ben ontzettend verslaafd aan sigaretten’) is misschien wel het enige teken van het stressy bestaan van de bloedmooie Armeens-Koerdische.

Beeld: Supertrash

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN