• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Oud V&D-eigenaar ontvangt eerste 30 miljoen euro

Oud V&D-eigenaar ontvangt eerste 30 miljoen euro

Door Caitlyn Terra

24 apr. 2018

Business

De afhandeling van het faillissement van V&D is twee jaar na dato nog steeds bezig. Sun Capital, de oud eigenaar van de keten, heeft nu de eerste 30 miljoen van de openstaande schuld ontvangen, zo blijkt uit het zesde faillissementsverslag.

Sun Capital was een van de grote schuldeisers van V&D, dat op 31 december 2015 failliet ging. Het bedrag is onder voorbehoud uitgekeerd met betrekking tot de verpande goederen, zo blijkt uit het verslag. Het overleg tussen de curatoren en Sun Capital over de door V&D verstrekte zekerheden is al een tijd gaande en is nog niet afgerond, zo melden de curatoren. In totaal waren alle V&D vennootschappen gezamenlijk 355 miljoen euro verschuldigd aan meer dan 1800 schuldeisers.

Ook de Belastingdienst en het UWV behoren tot de schuldeisers van V&D. In 2016 werd al snel duidelijk dat gewone schuldeisers geen geld zouden krijgen. Sun Capital, de Belastingdienst en het UWV gingen voor en er stond ‘slechts’ 54 miljoen euro op de boedelrekening van V&D zo bleek uit het tweede faillissementsverslag. Destijds wilden 80 leveranciers een schadeclaim indienen bij Sun Capital voor tientallen miljoenen.

In totaal staan er nog meer dan 60 miljoen euro aan boedelvorderingen, deze schuldeisers gaan altijd voor volgens de wet, bij de V&D-vennootschappen zo blijkt uit het zesde faillissementsverslag. De vorderingen van het UWV maken van het bedrag bijna 25 miljoen uit. Onder de preferente vorderingen, de tweede in de rang van schuldeisers, vallen de Belastingdienst en het UWV. De belastingdienst heeft nog een bedrag open staan van 6 miljoen euro en het UWV heeft hier ook nog 6 miljoen openstaan.

De komende maanden willen de curatoren in de zaak het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement afronden, zo staat in het verslag. Het concept is voorgelegd aan betrokkenen waarna de curatoren hun beslissing zullen maken.

Beeld: FashionUnited