• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname-akkoord Hier Mode; drie winkels sluiten definitief

Overname-akkoord Hier Mode; drie winkels sluiten definitief

Door Anne Buis

6 feb. 2017

CA Global Partners is de nieuwe eigenaar van Hier Mode en Willemsen Mode. Curator Reinier Quint heeft een overname-akkoord bereikt met de investeerder. Bij de overname zullen drie winkels de deuren sluiten, meldt De Stentor.

Als het aan de nieuwe eigenaar ligt, blijven zoveel mogelijk medewerkers aan het werk. Hier Mode en Willemsen Mode hebben samen 200 werknemers en 27 filialen. De eigenaar gaat kijken welke winkels een doorstart kunnen maken, maar laat wel weten dat onrendabele winkels echt dicht gaan.

Investeerder CA Global Partners is geen onbekende in retailland; de investeerder was eerder betrokken bij overnames en doorstarten van winkelketens. Zo was CA Global Partners eerder betrokken bij het faillissement van Schoenreus, maar deze keten kwam niet meer terug in het straatbeeld.

Hier Mode en Willemsen Mode gingen afgelopen december failliet, terwijl het bedrijf enkele dagen daarvoor zelf al had aangekondigd te stoppen. De directie vroeg zelf faillissement aan. Het gebrek aan financiële middelen en daardoor het gebrek aan vertrouwen en investeringen waren de reden hiervoor. De winkels van beide ketens zijn ondanks het faillissement nog geopend.

Het familiebedrijf waaronder Hier Mode en Willemsen Mode vallen, had oorspronkelijk 27 filialen in Overijssel, Gelderland, Flevopolder en Utrecht. Vrij snel na het faillissement waren er volgens Quint al zeker tien gegadigden voor een mogelijke overname van deze winkels.