• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Roberto Cavalli noteert verlies van 55 miljoen euro

Roberto Cavalli noteert verlies van 55 miljoen euro

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Hoge herstructureringskosten hebben Roberto Cavalli parten gespeeld in het fiscale jaar 2016. Het Italiaanse modehuis rapporteerde donderdag een nettoverlies van 55 miljoen euro, en een negatieve EBITDA van 26 miljoen euro.

“Deze resultaten zijn in lijn met de verwachtingen en komen niet als een verrassing,” stelt CEO Gian Giacomo Ferraris in een persverklaring. “Op basis hiervan hebben we in slechts twee maanden tijd een reorganisatie- en herontwikkelingsplan gemaakt dat nu haar eerste positieve resultaten al laat zien.”

Flinke verliezen en omzetdaling voor Roberto Cavalli in 2016

Naast de verliezen, kelderde ook de omzet van Roberto Cavalli in het afgelopen jaar. De omzet kwam uit op 155,2 miljoen euro, een daling van 13,6 procent ten opzichte van 2015. Ferraris voegt hier echter aan toe dat de directe verkopen “zijn gestabiliseerd, en zelfs licht zijn gegroeid in het eerste kwartaal van 2017”.

Het jaar 2016 was een bewogen jaar voor Roberto Cavalli, dat bezig is met een drastische herstructurering. In oktober schrapte het bedrijf 200 van de in totaal 672 banen wereldwijd. In diezelfde maand nam creatief directeur Peter Dundas bovendien afscheid van het modehuis.

Reorganisatie moet in 2018 vruchten afwerpen

“We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar we hebben ook geldige redenen waarop we ons voorzichtige optimisme op kunnen baseren,” legt de directeur, die in augustus 2016 tot Cavalli toetrad, uit. “Ten eerste een positieve netto financiële positie van ruim 20 miljoen euro en activa met een nettowaarde van ruim 210 miljoen euro. We hebben een nieuw, first-class managementteam samengesteld. En tenslotte zijn we begonnen met het internaliseren van potentieel belangrijke bedrijven, zoals Roberto Cavalli heren- en kinderkleding, ondergoed en badmode.”

Cavalli, dat al een hervorming doormaakt sinds het Italiaanse private equity fonds Clessidra SGR in 2015 een meerderheidsbelang nam in de groep, laat weten met behulp van de drastische reorganisatie in 2018 weer winstgevend te worden. Hiervoor zullen naast de gevallen ontslagen ook de logistiek en productie worden herzien. Daarnaast zullen enkele winkellocaties worden gesloten of geherlocaliseerd.

Beeld: Roberto Cavalli Facebook

Roberto Cavalli