• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Roberto Cavalli kondigt grote reorganisatie aan na vertrek Peter Dundas

Roberto Cavalli kondigt grote reorganisatie aan na vertrek Peter Dundas

Door Anne Buis

bezig met laden...

Business

Modehuis Roberto Cavalli gaat flink reorganiseren om weer winstgevend te kunnen worden in 2018. Van de 672 banen wereldwijd zal het modebedrijf er 200 banen gaan schrappen. Dat meldt WWD.

Het bericht volgde ‘s middags na de aankondiging dat creatief directeur Peter Dundas vertrekt bij het modehuis.

Volgens CEO Gian Giacomo Ferraris heeft de mode-industrie te maken met ‘unieke uitdagingen, met veranderende eisen van de consument, een aanzienlijke krimp op diverse belangrijke markten, en een fundamentele verandering in de dynamiek van de industrie’. De bedrijfsstructuur zal daarom meer worden gestroomlijnd . Het corporate kantoor en de designkantoren in Milaan zullen sluiten en alle divisies worden ondergebracht in Osmannoro, in Florence. De productie en de logistiek worden eveneens opnieuw bekeken en ook zal er een aantal winkels gesloten worden of een nieuwe locatie krijgen.

"In deze omgeving, kunnen alleen iconische merken met een samenhangend business model en een efficiënte organisatie overleven. Na mijn eerste onderzoek van het bedrijf denk ik dat het merk Cavalli heeft wat nodig is om te slagen. Maar de realiteit is dat de kosten van de onderneming in lijn moeten zijn met de omzet en dat is de taak die we nu aan moeten beginnen," aldus de CEO. De reorganisatie zal in de komende dagen starten.

Beeld: Roberto Cavalli

Roberto Cavalli