• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Roberto Cavalli benoemt nieuwe CEO

Roberto Cavalli benoemt nieuwe CEO

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

In lijn met de plannen voor een metamorfose onder de nieuwe eigenaar Clessidra SGR, heeft de Italiaanse modegroep Roberto Cavalli voormalig Versace-directeur Gian Giacomo Ferraris aangesteld als nieuwe CEO van het bedrijf. Hij vervangt Renato Semerari, die aftreedt vanwege meningsverschillen over de strategie van Roberto Cavalli. Dat heeft het modeconcern vandaag bekendgemaakt.

Ferraris, die eerder werkte voor modehuizen Gucci, Prada en Jil Sander, is verantwoordelijk geweest voor een turnaround bij Versace, waarvan hij twaalf jaar lang CEO was. “De diepgaande kennis van de industrie en de uitgebreide professionele ervaring die Ferraris heeft opgedaan zal ervoor zorgen dat een herstart, de basis van het ontwikkelingsplan van Roberto Cavalli, mogelijk is,” zegt Clessidra in een verklaring.

”Ik ben blij met mijn aansluiting bij Roberto Cavalli, een iconisch modemerk dat ik ken en waardeer, en dat wordt geliefd door beroemdheden en trendsetters wereldwijd,” aldus Ferraris, die afgelopen mei plaatsmaakte voor de nieuwe Versace-directeur Jonathan Akeroyd, in reactie op zijn benoeming. “In overeenstemming met het mandaat van de aandeelhouders, zullen we onmiddellijk beginnen met het uitwerken van nieuwe initiatieven voor de lange termijn-ontwikkeling van het modehuis.”

Naast Semerari vertrekt ook de huidige voorzitter van Roberto Cavalli, Francesco Trapani, bij het modeconcern. Hij verlaat zijn positie per 10 september. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

Het Italiaanse private equity fonds Clessidra nam vorig jaar april een meerderheidsbelang in Roberto Cavalli, wat het bedrijf tot nu toe geen goed heeft gedaan. De modegroep zag zijn omzet het afgelopen jaar met 14,2 procent dalen naar 179,7 miljoen euro.

Beeld: Gian Giacomo Ferraris via Roberto Cavalli

Gian Giacomo Ferraris
Roberto Cavalli