• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Roberto Cavalli verkocht aan Vision Investment

Roberto Cavalli verkocht aan Vision Investment

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De kogel is door de kerk: Vision Investment Co. LLC is de nieuwe eigenaar van Roberto Cavalli. Al sinds vorig jaar december was het de vraag wie ging investeren in het Italiaanse modemerk. Diverse namen werden genoemd maar nu is er eindelijk duidelijkheid. Het modehuis wordt in zijn geheel overgenomen, zo melden diverse media waaronder WWD.

Vision Investment heeft een bindend contract getekend met het bedrijf en de aandeelhouder Varenne 3 om het modehuis over te nemen. Vision Investment werd eerder al genoemd als een van de potentiële nieuwe eigenaren. De overeenkomst past in het plan van Roberto Cavalli SpA wat het bedrijf eerder dit jaar inleverde bij de rechtbank in Milaan. Hierdoor kan het verder onderhandelen met crediteuren en de schuld herstructureren. Financiële details van de overeenkomst worden niet genoemd.

De twee bedrijven zijn geen vreemden van elkaar. Vision Investment wordt namelijk geleid door Hussain Sajwani die eveneens het vastgoedbedrijf Damac Properties Group in zijn portfolio heeft. Damac werkt sinds herfst vorig jaar samen met Roberto Cavalli om de vier hotels van het modehuis in Dubai aan te kleden. “Het merk Roberto Cavalli heeft een levendige en authentieke geest, maar we richten ons op het voldoen van de vraag van de markt terwijl we de gasten unieke ervaringen bieden,” aldus Sajwani destijds.

Vision Investment nieuwe eigenaar van Cavalli

Hoewel de financiële details van de overeenkomst niet bekend zijn gemaakt, meldt Private Equity News dat 100 miljoen euro wordt betaald aan de crediteuren en 60 miljoen euro wordt gebruikt voor een herlancering van het merk.

In april werd duidelijk dat Roberto Cavalli SpA ging herstructureren. Ook ging de Amerikaanse tak per direct dicht. Een week voordat dit bekend werd, kondigde creatief directeur Paul Surridge aan op te stappen bij het modehuis. Voor Surridge is nog geen vervanger gevonden.

Beeld: website Roberto Cavalli

Hussain Sajwani
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli SpA
vision investment co llc