• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bevestigd: Paul Surridge, creatief directeur bij Cavalli, stapt op

Bevestigd: Paul Surridge, creatief directeur bij Cavalli, stapt op

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De speculaties dat Paul Surridge zijn ontslag heeft ingediend bij Cavalli, blijken waar. Surridge bevestigt vandaag middels een Instagrambericht het nieuws zijn functie als creatief directeur bij het modebedrijf neer te hebben gelegd.

Surridge schrijft in het bericht zich te willen focussen op ‘andere projecten’ die hij door zijn rol bij de Roberto Cavalli Group niet aan kon nemen.

Paul Surridge focust zich na vertrek Cavalli op ‘andere projecten’

Hoewel de media, waaronder WWD, sprak over frustratie van Surridge' kant over onder andere het gebrek aan investeringen in ontwikkeling, renovatie, marketing en communicatie van het modebedrijf, laat de creatief directeur zich hier in het bericht niet over uit.

"Het was een eer om voor dit historische Florentijnse bedrijf met een uniek erfgoed te werken. Ik wil iedereen bedanken die deze reis mogelijk heeft gemaakt: de interne teams en met name Gian Giacomo Ferraris [CEO bij Cavalli, red.] die me uitstekend heeft ondersteund en een mentor zal blijven”, sluit Surridge zijn bericht op Instagram af.

De ontwerper startte zijn carrière als creatief directeur bij Cavalli in 2017. Hij volgde in die rol Peter Dundas op, die het bedrijf in oktober 2016 verliet. Surridges eerste collectie voor het modehuis was die voor de lente/zomer 2018. De herfst/winter 2019-collectie was de laatste van zijn hand

Surridge heeft gestudeerd aan Central Saint Martins in Londen. Voor zijn aanstelling bij Cavalli deed de ontwerper in verschillende creatieve leidinggevende rollen ervaring op bij onder andere Acne Studios, Z Zegna, Jil Sander, Calvin Klein en Burberry.

Beeld: Roberto Cavalli AW2018, via Catwalkpictures

Paul Surridge
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli Group