• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Selfridges koopt Iers warenhuis Arnotts

Selfridges koopt Iers warenhuis Arnotts

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Selfridges Group heeft gisteren het Dublinse warenhuis Arnotts, één van Ierlands oudste en grootste warenhuizen, voor een nog onbekend bedrag gekocht van Fitzwilliam Finance Partners. Dat heeft het bedrijf gemeld in een persbericht.

De Selfridges Group, die al eigenaar is van de Ierse warenhuisketen Brown Thomas, heeft aangekondigd Arnotts tot een premium warenhuis te willen maken. “We gaan investeren in de verbetering van de winkelervaring voor klanten, de renovatie van het interieur en de introductie van nieuwe high-end merken in alle categorieën,” aldus Paul Kelly, managing director van de Selfridges Group, in een verklaring.

Selfridges Group, die dit fiscale jaar een recordwinst boekte, heeft Arnotts gekocht van Fitzwilliam Finance Partners, dat vier jaar geleden werd opgericht door de Ierse projectontwikkelaar Noel Smith. Arnotts, gelegen aan één van de drukste winkelstraten in het centrum van de Ierse hoofdstad, wordt toegevoegd aan een internationaal portfolio van high-end warenhuizen als het Canadese Holt Renfrew, Selfridges in Groot-Brittannië en De Bijenkorf in Nederland.

“Selfridges Group is erg verheugd Arnotts over te nemen. We hebben een uitstekend track record in de Ierse detailhandel,” zo vertelt Kelly. “Arnotts zal profiteren van onze wereldwijde ervaring op het gebied van retail en continue investeringen. Onze prioriteit is om voort te bouwen op het erfgoed van dit Ierse merk.”

De overname van Arnotts is onderdeel van een grotere overeenkomst van het Canadese Wittington Investments, eigenaar van de Selfridges Group, dat Fitzwilliam helpt leningen met betrekking tot Arnotts en aangrenzend onroerend goed te kopen voor 107 miljoen euro.

Arnotts werd opgericht in 1843 en verkoopt onder andere dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires en sieraden en heeft daarnaast een aantal cafés en restaurants. Het pand telt een winkeloppervlak van bijna 25.000 vierkante meter.

Arnotts
Selfridges
Selfridges Group