Sterk derde kwartaal Zalando met 28,7 procent omzetgroei

De sterke omzetgroei bij Zalando blijft doorzetten, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. In het derde kwartaal zag de e-tailer de omzet toenemen met 28,7 procent naar 1,074 miljard euro.

Co-CEO Rubin Ritter in een statement: “De sterke omzetgroei in het derde kwartaal onderstreept onze focus op groei en laat zien dat onze investeringen al geld opleveren. In het vierde kwartaal en in de komende jaren blijven we ons focussen op groei met het doel om onze omzet te verdubbelen tegen 2020 en we blijven bereid om te investeren om deze ambitie te voltooien.”

In het derde kwartaal bedroeg het EBIT 0,4 miljoen euro mede door de investeringen in logistieke en technologische infrastructuur. Het netto inkomen bedroeg een verlies van 11,1 miljoen euro. In de afgelopen periode opende Zalando drie nieuwe hub’s en logistieke centra.

In de DACH-regio zag Zalando een groei van 22,3 procent. De omzet uit het derde kwartaal bedroeg daar 497,7 miljoen euro. In de rest van Europa nam de omzet toe met 30.9 procent naar een bedrag van 489,7 miljoen euro. In deze periode steeg het aantal actieve klanten naar 22,2 miljoen en het bestel gemiddelde per klant steeg naar 3,8 keer per jaar.

Beeld: Zalando website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN