• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stoelendans bij Spinnova en start herstructurering in de bedrijfsstructuur

Stoelendans bij Spinnova en start herstructurering in de bedrijfsstructuur

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Garen van Spinnova. Beeld: Spinnova

Finse vezelproducent Spinnova voert veranderingen in het management door ‘om de rollen af te stemmen op de geactualiseerde strategie’, zo maakt Spinnova bekend in een persbericht. De Finse vezelproducent maakt in een ander bericht ook bekend te starten met het herstructureren van de bedrijfsstructuur.

Spinnova’s Chief Sales Officer Allan Andersen en uitvoerend vicevoorzitter ‘Production Scaling’ Teemu Lindberg leggen hun managementtaken neer. Beiden blijven tot en met eind april hun rol vervullen om een goede overgang te garanderen, zo is te lezen. Ook Chief Operations Officer Petri Poranen treedt terug uit het managementteam. Dit in verband met gezondheidsredenen.

De Finse vezelproducent maakt ook bekend vandaag te starten met het herstructureren van de bedrijfsstructuur. De veranderingen zullen van invloed zijn op de hele organisatie, met uitzondering van het uitvoerend management, aldus Spinnova in een separaat bericht. Het doel: vaste kosten verlagen om de winstdoelstellingen te behalen.

De herstructurerende maatregelen kunnen leiden tot veranderingen in teams en functies. Daarbij zullen tijdelijke en permanente ontslagen vallen, meldt Spinnova. De Finse vezelproducent zal ongeveer 16 posities schrappen en vijf rolveranderingen doorvoeren. Spinnova heeft als doel maximaal 1,4 miljoen euro aan personeelskosten te besparen op jaarbasis.

Spinnova telt momenteel zo’n 76 vaste werknemers in Finland.

Lees ook:
Spinnova