• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Superdry haalt beoogde bedrag op na aandelenplaatsing

Superdry haalt beoogde bedrag op na aandelenplaatsing

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Superdry showroom in Berlijn. Beeld: Superdry

Superdry Plc heeft een “succesvolle” fondsenwerving voltooid, dat meldt het bedrijf in een persbericht. Superdry wilde fondsen ophalen na tegenvallende financiële resultaten, en haalde zoals het beoogd had een bruto opbrengst van “ongeveer 12 miljoen pond” op (13,7 miljoen euro).

Superdry bevestigde afgelopen week met een statement dat het bedrijf “positieve gesprekken voert met bepaalde institutionele en andere investeerders over kapitaalverhoging van maximaal twintig procent van het geplaatste aandelenkapitaal van de onderneming”.

Vandaag blijkt dat de plaatsing van aandelen een bruto opbrengst van 11,1 miljoen pond (12,6 miljoen euro) van “bepaalde institutionele en andere investeerders” opbracht. De uitgifteprijs was 76 pence (0,86 euro) per aandeel, een korting van 9,9 procent op de slotkoers van 85 pence (0,97 euro) op 2 mei.

Het andere deel van de aandelenuitgave, gericht op particuliere beleggers, bracht een bruto-opbrengst op van ongeveer 0,9 miljoen pond (1,02 miljoen euro).

In totaal omvat de kapitaalverhoging 15,7 miljoen aan nieuwe aandelen, die ongeveer 19,1 procent van het bestaande aandelenkapitaal van Superdry vertegenwoordigen.

Superdry
Superdry Plc