• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance Humanoid B.V. omgezet in faillissement

Surseance Humanoid B.V. omgezet in faillissement

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Humanoid

De surseance van Humanoid B.V. is omgezet in een faillissement, zo blijkt uit het openbare insolventieregister. Onder het bedrijf valt het Arnhemse label Humanoid. De huidige activiteiten van het label worden tot nader order voortgezet, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan FashionUnited. “Daarnaast zetten wij achter de schermen alles op alles om een doorstart te realiseren.”

Humanoid B.V. kreeg eind juni surseance verleend. Het merk meldde toen al tegen FashionUnited dat het bedrijf last heeft gehad van ‘enkele tegenvallers', ondanks een ‘veelbelovende doorstart in 2021’. “De aandeelhouders van Humanoid hebben echter een sterk vertrouwen in het potentieel van het bedrijf en zijn vastbesloten om de uitdagingen aan te gaan".

Humanoid B.V. failliet verklaard

Humanoid is een slow fashion merk en werd in de jaren tachtig opgericht door een groep jonge kunstenaars in Arnhem als ‘Atelier Humanoid’. Het startte als een internationaal atelier voor silkscreen printing, mode en grafisch ontwerp. Het merk wordt nu gekenmerkt door handgemaakte, fairtrade en duurzame items.

Het is niet de eerste keer dat het Arnhemse label in problemen verkeert. In maart 2021 gingen de moederbedrijven van Humanoid failliet. Het merk ging destijds niet verloren en werd doorgestart doordat alle assets van de moederbedrijven overgegaan zijn onder een nieuwe naam: Humanoid B.V..

Het merk ging zelfstandig verder in de nieuwe BV, waarbij het gehele personeel werd overgenomen. Het is de voormalige CFO, Maikel van den Dungen, die eigenaar is van het bedrijf. Bovendien was Sandra Harmsen, medeoprichter en voormalig creatief directeur, er ook bij betrokken. Zij nam een adviserende rol op zich.

Faillissement
HUMANOID