• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance Sissy-Boy omgezet in faillissement

Surseance Sissy-Boy omgezet in faillissement

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De surseance van Sissy-Boy is omgezet naar een faillissement, zo blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl. Montagny B.V., dat handelt onder Sissy-Boy, is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam.

Vorige week maandag vroeg het bedrijf surseance van betaling aan en maakte dit openbaar door een persbericht uit te sturen. Het bedrijf voelde zich genoodzaakt om surseance van betaling aan te vragen toen een ‘Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector’ zich terugtrok uit overnamegesprekken. Welk familiebedrijf dit is, is tot op heden nog steeds onbekend. Eigenaar Brand Retail Group onderzocht ten tijde van de surseance aanvraag de mogelijkheden voor een eventuele doorstart.

Faillissement voor Sissy-Boy

“De tegenvallende verkopen eind 2018 hebben de onderneming echter ernstig onder druk gezet, waarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om significant in Sissy-Boy te investeren,” aldus het persbericht vorige week. De ongeveer 45 winkels in de Benelux blijven open alsook de webshop.

Sissy-Boy werd in 1982 opgericht en verkoopt naast kleding ook woonaccessoires. Ruim 600 mensen, waarvan 375 als fulltimers, werken bij het bedrijf. De omzet uit 2018 was 60 miljoen. Het merk behoorde tot eind 2017 tot de Varova Fashion Group. Alle modemerken van Varova werden verkocht aan de Brand Retail Group met behulp van Standard Investment. De Brand Retail Group wilde doorgaan met de drie grootste merken Open32, Sissy-Boy en Tumble ‘n Dry.

FashionUnited heeft contact gezocht met Standard Investment.

Foto: Sissy-Boy Leiden

Brand Retail Group
montagny
Sissy Boy