• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance verleend - ‘Verhuurders panden Hudson’s Bay bereiden zich voor op juridische strijd’

Surseance verleend - ‘Verhuurders panden Hudson’s Bay bereiden zich voor op juridische strijd’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hudson’s Bay moet de panden in Amsterdam en Breda langer openhouden, zo bleek vorige week al tijdens een kort geding. De van oorsprong Canadese keten vroeg vorige week uitstel van betaling aan in Nederland, waardoor verhuurders van de panden waarin de winkels zitten zich voorbereiden op juridische stappen, zo meldt het Financieele Dagblad.

Hudson’s Bay heeft met meerdere eigenaren van de vijftien winkels langlopende contracten. Bij veel van deze contracten staat Hudson’s Bay Company garant voor de eerste tien jaar aan huur, wat neerkomt op zo’n 400 miljoen euro, zo meldt het FD. Deze garantie waar onder andere de Kroonenberg Groep, de verhuurder van het pand in Breda en Amsterdam voor zal vechten, zo meldt eigenaar Lesley Bamberger tegen de krant.

Hudson’s Bay Nederland maakte in september bekend de winkels aan het einde van het jaar te sluiten. Meteen kwam toen de vraag naar boven hoe dit zou kunnen aangezien de keten langlopende contracten heeft met de eigenaren van de panden. Afgelopen donderdag vroeg Hudson’s Bay Nederland uitstel van betaling aan omdat het niet meer aan betalingsverplichtingen kon voldoen dankzij diverse dwangsommen. Op maandag 2 december is aan Hudson’s Bay Nederland ook daadwerkelijk de surseance verleend, zo blijkt op Faillissementsdossier.nl.

Beeld: FashionUnited

HBC
Hudson’s Bay
Hudson’s Bay Company
kroonenberg groep