• Home
  • Nieuws
  • Business
  • TJX Companies noteert omzetstijging van 6 procent in 2015

TJX Companies noteert omzetstijging van 6 procent in 2015

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Amerikaanse modeconcern TJX Companies, moederbedrijf van outletgigant TK Maxx, heeft een goed boekjaar achter de rug. De groep genereerde in 2015 een omzet van 28,3 miljard euro, een stijging van 6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De netto-omzet van TJX Companies steeg in 2015 met vijf procent. De omzet uit activiteiten in Europa en Australië groeide met 3 procent en in Noord-Amerika met 4 procent. Het nettoresultaat van de groep steeg met bijna 3 procent naar 2,08 miljard euro. Als gevolg van inkoop van eigen aandelen kwam de winst per aandeel uit op 3,06 euro, een stijging van 6 procent ten opzichte van vorig jaar.

”Afgelopen jaar was het twintigste jaar op rij dat we de omzet op vergelijkbare gebieden wisten te verhogen,” zo zegt Ernie Hermann, CEO van TJX Companies in reactie op de resultaten. Volgens Hermann heeft de groep ondanks wisselende economische omstandigheden groot vertrouwen in de ontwikkeling in de toekomst. Het concern, dat wereldwijd zo’n 3600 winkels heeft, is van plan komend jaar sterk te investeren in nieuwe winkels en verbeteringen in het aanbod.

De omzetgroei in 2015 werd mede aangedreven door de eindsprint die het bedrijf maakte in het vierde kwartaal, dat eindigde op 30 januari. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet met acht procent naar 8,2 miljard euro. De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 610 miljoen euro, een stijging van drie procent ten opzichte van vorig jaar.

Modeketen TK Maxx maakte afgelopen jaar een comeback in Nederland. Lees hier of de terugkeer van het bedrijf in de Benelux een succes zal worden.

beFeatured:0
TJX Companies
tk maxxcountry_name:nl