• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Topinvesteerder Boohoo Group Plc verkoopt helft aandelen'

'Topinvesteerder Boohoo Group Plc verkoopt helft aandelen'

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Boohoo

Een van de grootste investeerders in modebedrijf Boohoo Group Plc, T. Rowe Price, verkocht over het afgelopen jaar de helft van de aandelen in het bedrijf. Dat schrijven verschillende media, waaronder Manchester Evening News en Business Live. De koers van Boohoo-aandelen is al een tijdlang dalende.

Vorig jaar september kocht T. Rowe Price nog een aandeel van bijna tien procent in Boohoo. Inmiddels is dat gedaald naar circa vijf procent. T. Rowe Price was tot voor kort de grootste institutionele belegger in Boohoo, en de grootste investeerder na medeoprichter Mahmud Kamani.

In januari halveerde Jupiter Asset Management Ltd., een andere vooraanstaande investeerder, ook al het aandelenpakket van 9,99 procent van de aandelen naar 4,7 procent, zo meldde The Times destijds.

Boohoo Group Plc kwam dit voorjaar al meermaals negatief in het nieuws. In mei trof het bedrijf een schikking met een aanklager in een rechtszaak over consumentenmisleiding. Recentelijk werd Boohoo op het matje geroepen bij de Britse Competition and Maket Authority (CRM), die vermoedt dat er bij het bedrijf sprake is van greenwashing. Naar Boohoo loopt nu een onderzoek, evenals naar modebedrijf Asos, waar T. Rowe Price ook aandeelhouder van is.

Boohoo
Boohoo Group PLC
T. Rowe Price